Mulisejad

toplaanfoto
Naaskelnokk, Pied Avocet, Recurvirostra avocetta

Naaskelnokad on ühed huvitavamad linnud, seda nii välimuse kui ka käitumise poolest. Kuna naasklite hea pildistamise aeg on üsna piiratud, siis nende käitumist kiiresti tundma öppida ei ole vöimalik. Seevastu öpid igal kohtumisel nende kohta midagi uut. Viimane kord pildistasin neid kohas, kus olid koos mitmed naasklipaarid. Olles riiaka loomuga, ei soovi nad oma toidulauda väga teistega jagada. Konkurentide eemale ajamine ei toimu ilmtingimata füüsiliselt, vaid palju lahedamal viisil. Nimelt tulevad paarid üksteisele vastakuti ning hakkavad valju häälega mulisema. Jep, söna otseses möttes mulisema. Sarnast häält vöid ise kodus matkida, kui körrega limpsi sisse puhud. Kui mulinaga sotid selgeks ei saa, alles siis läheb asi karmimaks…

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑