Pahupidi, Upside down

 

toplaanfoto
Roohabekas, Bearded Tit, Panurus biarmicus

Oeh, kui röömus ma täna olin, kui üle aasta jälle roohabekaid kohtasin. Kuigi mu jalad kippusid ikka ja jälle roo sees läbi jää vajuma, oli siiski lahe roohabekaid jälle täpselt samas kohas kohata, kus neid mitu aastat järjest kohanud olen.

Miks on linnul nimeks roohabekas? Sest tal on lahe vunts ja tema elu möödub peamiselt roostikus. Mida teeb roohabekas roos? Ikka sööb. Seemneid. Lennates rootuti otsa, vajub roohabekas sellega nagu kiigega alla, köigub natuke aega, otsib seemneid ning lendab järgmisele tutile ja kõik kordub üha uuesti ja uuesti.

 

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑