Portree, Portrait – Metskits, Roe deer, Capreolus capreolus

toplaanfoto

Mul oli juba pikemat aega plaan minna luhale ning eile ma sinna jõudsingi.
Enne veel, kui hakkasin luhale jõudma, möödusin põldudest, kus olen alati unistanud loomi olevat. Minu õnneks silmasingi nüüd ca 500m kaugusel kaht pruuni täppi, kelleks olid metskitsed. Kui olin vahemaa vähendanud 50m peale, lahutas mind kitsedest vaid võssa kasvanud kraav. Tasapisi hiilides jõudsin kraavi kaldele ja just sel hetkel otsustas üks kitstest uurima tulla, mis põõsas sahiseb.
Minu poos oli äärmiselt ebamugav – olin järsu kalde peal, istudes oma kandadel ning et saada kitsest pilti, lisaks ettepoole kaldus ja veel igatpidi väändus. Oli oht, et kui kaotan tasakaalu, kukun käpuli kuivand kraavi ja kitsed on läinud. minu õnneks seda ei juhtunud ja kits tuli aga lähemale.
Vaid 3m kaugusel piki kraavi, astus kitseke kraavikaldast alla. Vaatasime tõtt. Kitse nõutu nägu ja minu naerusuil nägu.
Tuli teinegi kits kraavi ja nii me seal kolmekesi üksteist natuke aega uurisime.
Kitsed lahkusid tasa, nii igaks juhuks. Alati on parem kahtlaseid värke vältida.
PS. Kitse kulmud on justkui pliiatsiga tehtud.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑