Ümiseja, Yellow-bellied Marmot, Marmota flaviventris

toplaanfoto

Kui keegi pole varem antud looma kohta midagi kuulnud, siis pole hullu – ka mina ei teadnud ümisejatest suurt midagi enne, kui neid oma silmaga looduses nägin. Kahjuks või õnneks peab tõdema, et Eesti looduses neid närilisi ei kohta. Minul oli see võimalus teisel pool maakera – Lääne-Ameerikas, kus muude tegevuste kõrval sai leitud aega minna ka kohalikku loodust avastama.

Siia saabuvasse Eesti kevadesse, mida tali kümne küünega veel takistada üritab, lisan mõne päeva jooksul ka killuke Ameerikat.

Kuid nüüd ka ümisejast. Ümiseja on tegelikult koopaorava uuem nimetus. Nagu nimigi ütleb, on tegu närilistega, kes elavad pinnasesse kaevatud urusüsteemides. Kui sain teada, et kohatud loom oli ümiseja, valdas mind kerge üllatus. Nimelt tegid ümisejad tiirutava kotka eest põgenedes hoopis kohutavalt valju ja sireenlikku piiksumist. Siiski tuleb välja, et nad oskavad ka vaikselt ümiseda 🙂

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑